2021. január 27., szerda

1 PALACK CHAMPAGNE. HA VAN AJÁNLAT ÍRD MEG. - Jelenlegi ára: 9 000 Ft


NINCS CSAK DOM PERIGNON SZŐLŐ : )    HA VAN AJÁNLAT ÍRD MEG.
1 PALACK    DOM PERIGNON   ÁRÁÉRT EBBŐL 10 PALACKKAL VEHETSZ  ÉS EZ IS CHAMPAGNE : )
Háromfajta pezsgőkészítési mód ismert. A tankpezsgő gyártás, mint ahogyan a neve is mutatja, nagy tartályokban készül. Addig erjesztik a bort, míg megfelelő lesz a nyomás a tartályban, ezután nyomás alatt egy másik tartályba szűrik át, beállítják a cukortartalmat, és utána palackba töltik. Aztán a klasszikus pezsgőgyártás, ami természetesen erjesztő palackban történik, és amiben körülbelül egy évig erjesztik. Így kialakul benne a szén-dioxid, majd nyomás alatti tisztítás és szűrés következik, és hozzáadják az expedíciós likőrt, mely megadja a pezsgő jellegét. És van a klasszikus champagne módszer, aminek az a lényege, hogy minden a palackban megy végbe. Az időközben kialakult seprőt fagyasztásos módszerrel távolítják el, azaz a jégdugót kilövi a szén-dioxid, majd feltöltik, és visszadugózzák. Ezt a módszert éveken át végezhetik, így érlelve a champagne-t.
Most már kezd alakulni, mi is lehet a különbség? Egyszerűen is el lehet magyarázni, egy példán keresztül: pont ugyanaz a különbség, mint a bor és a tokaji között. Tehát a tokaji is bor, de csak az a bor lehet tokaji, ami Tokajban készült. Lefordítva, csak azokat a pezsgőket nevezhetjük champagne-nak, ami Champagne-ban készült. Ennyire egyszerű! Tehát ha valaki a társaságban nagyzolni szeretne, és esetleg champagne-nak nevezi az épp kiöntött pezsgőt, nézzük meg a palackot, hol készült, és ha nem a francia borvidéken, akkor nyugodtan lepezsgőzhetjük, persze azért fogyasszuk jóízűen.
1 PALACK FIATAL CHAMPAGNE   PEZSGŐ  NEM VONALKÓDOS  Q-ER KÓDOS  VAN BENNE NYOMÁS ÉS NEM DUGÓ ÍZŰ
HVG 
Tíz pezsgős tévhit, amivel még idén érdemes leszámolni
5. Attól mert érték, még ne tegyük el évekre
A tradicionális pezsgők elérhető áruknak köszönhetően már nem a luxus kategóriánál kezdődnek, de sokszor valóban komoly értéket képviselnek. Mégis hiba évekig várni a megfelelő alkalomra, hiszen a pincészetek mindig arra törekednek, hogy a pezsgő akkor legyen a legjobb formában, amikor a polcokra kerül. A palack addigra már túl van az optimális érlelésen, és frissen, de legalábbis egy éven belül elfogyasztva nyújtja a legnagyobb élményt. Ha tovább várunk, a borokhoz hasonlóan az elöregedés veszélyével kell számolnunk. Amikor komplexebb, érettebb pezsgőt szeretnénk, válasszunk inkább az idősebb évjáratos tételek közül. Ha pedig gyűjtők módjára mégis szeretnénk félretenni, tovább érlelni egy-egy pezsgőt (és a tároláshoz az optimális körülményeket is biztosítani tudjuk), akkor érdemes a szaküzletekben érdeklődni, a legkiválóbb évjáratos champagne-ok közül választani, amelyek kivételes érlelési potenciált mutatnak.
NEM POSTÁZOM ! 1 PALACK FIATAL CHAMPAGNE   PEZSGŐ  NEM VONALKÓDOS  Q-ER KÓDOS  VAN BENNE NYOMÁS ÉS NEM DUGÓ ÍZŰ
1 palack eladó ! A FOTÓKON TÖBB PALACK IS LÁTSZIK, DE 1 palackra vonatkozik ! !
Trousset Guillemart  Champagne Premier CruTrousset-Guillemart brut natur champagne pezsgő / DOM PERIGNON CSERE ÉRDEKEL .
NEM POSTÁZOM !


Jelenlegi ára: 9 000 Ft
Az aukció vége: 2021-01-28 00:29 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts